Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto jogurtowe z truskawkami
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 165
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 122
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 40
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2728
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 165
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 122
Składniki
Jogurt, jajka, otręby, proszek, słodzik i 1/2 budyniu miksujemy na gładką masę. Wlewamy do natłuszczonej formy (dodatkowo posypałam ją otrębami). Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Truskawki kroimy na małe kawałki. Nakładamy na ciasto, posypujemy budyniem, i pieczemy 15 minut. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy słodzik i skrobię kukurydzianą - miksujemy. Pianę nakładamy na ciasto, i pieczemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.