Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, jogurtowe z masą budyniową. Ciasto ze śliwkami i kruszonką migdałową, bardzo pyszne.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4431
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12035
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
ciasto- Zmiksować margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i miksować dodając też jogurt.Rozsmarować na blaszkę 30 x 40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać tartą bułką. Ułożyć połówki śliwek i posypać cukrem.
masa-Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić, dodać rozkłócone jajka i wylać na śliwki. kruszonka-Wszystkie składniki rozkruszyć w palcach i rozsypać na cieście.
Piec ok. 60 min. w 175 * C.
Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą w esy-floresy.