Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, jogurtowe z masą budyniową. Ciasto ze śliwkami i kruszonką migdałową, bardzo pyszne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
ciasto- Zmiksować margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i miksować dodając też jogurt.Rozsmarować na blaszkę 30 x 40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać tartą bułką. Ułożyć połówki śliwek i posypać cukrem.
masa-Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić, dodać rozkłócone jajka i wylać na śliwki. kruszonka-Wszystkie składniki rozkruszyć w palcach i rozsypać na cieście.
Piec ok. 60 min. w 175 * C.
Po przestygnięciu polać roztopioną czekoladą w esy-floresy.