Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurt grecki do deserów również nada się idealnie!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Składniki
Herbatniki zmiksować ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Ubitą śmietankę dodać do jogurtu, połączyć. Na końcu przelać zahartowaną żelatynę , szybko połączyć z masą. Gotową masę przelać na spód i schować do lodówki.
Kremówkę mocno podgrzać (nie zagotować!!!) i dodać białą czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartowaną żelatynę połączyć z masą czekoladową i dokładnie zmiksować. Masę czekoladową przelać na jogurtową i ciasto schować do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Wierzch ozdobić plastrami świeżej brzoskwini i listkami świeżej mięty.