Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurt grecki do deserów również nada się idealnie!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 34
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Herbatniki zmiksować ze stopionym masłem i wyłożyć dno okrągłej formy, schować do lodówki. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Ubitą śmietankę dodać do jogurtu, połączyć. Na końcu przelać zahartowaną żelatynę , szybko połączyć z masą. Gotową masę przelać na spód i schować do lodówki.
Kremówkę mocno podgrzać (nie zagotować!!!) i dodać białą czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Zahartowaną żelatynę połączyć z masą czekoladową i dokładnie zmiksować. Masę czekoladową przelać na jogurtową i ciasto schować do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Wierzch ozdobić plastrami świeżej brzoskwini i listkami świeżej mięty.