Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie ciasto o smaku kajmakowo-porzeczkowym bez pieczenia idealne na różne okazje i przyjęcia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 789
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12626
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 789
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12626
Składniki
Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż folią spożywczą. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj masę kajmakową. Utrzyj puszysty krem.
Na dno blachy wyłóż warstwę krakersów, posmaruj je dżem z czarnej porzeczki następnie część masy kajmakowej.
Kolejną warstwę krakersów, dżem z czarnej porzeczki, masę kajmakową. Układaj do wyczerpania składników. Wierzch posyp pokruszonymi krakersami.
Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego.