Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z malinami to pyszny, orzeźwiający deser. Smakuje znakomicie zwłaszcza w upalne dni.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto wyłożyć do przygotowanych dwóch foremek keksowych lub tortownicy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Do szklanki wlać kilka łyżek zimnego mleka, wsypać żelatynę, wymieszać. Resztę mleka z cukrem zagotować, połączyć z rozpuszczoną żelatynę i cukrem waniliowym, ostudzić. Do zimnego, tężejącego mleka wsypać 1,5 szkl malin, wymieszać, wyłożyć na zimne ciasto, ozdobić pozostałymi malinami, zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do stężenia.