Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest mocno kakaowe, mięciutkie, stabilne, wilgotne, pyszne i bez użycia miksera.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 40
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 39
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 44
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 65
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 231
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 40
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 39
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 44
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 65
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 231
Składniki
W dużej misie roztrzepujemy jajka z mlekiem. Dodajemy olej i cukier. Mieszamy trzepaczką, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy proszek do pieczenia, wanilię w proszku, sodę i mieszamy. Dodajemy w 2 partiach mąkę i mieszamy. Następnie kakao, kawę i krótko mieszamy do połączenia się składników.
Przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia tylko na dnie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 170℃ przez około 60 min. do tzw. suchego patyczka.
Upieczone ciasto pozostawiamy w foremce około 10 min. do lekkiego wystudzenia, po czym wyciągamy z foremki. Gdy ciasto ostygnie przekrawamy na 2 lub 3 blaty.