Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karolinka to pyszne połączenie ciasta francuskiego z lekkim kremem kokosowym. Z pewnością będzie hitem wszystkich rodzinnych spotkań.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 476
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 476
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego rozwiń na blacie. Przekrój na pół. Umieść na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Dociśnij blachą do pieczenia i tak włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza. Po 20 minutach powinno być złote. Odstaw do ostudzenia.
Składniki na krem wyłóż wcześniej z lodówki. Serek mascarpone zacznij ubijać i stopniowo dodawaj do niego mleczko kokosowe. Na końcu dodaj jogurt, cukier puder, aromat i wiórki kokosowe. Wymieszaj do połączenia.
Żelatynę rozpuść we wrzątku. Kiedy napęcznieje, ponownie podgrzej, a kiedy będzie letnia, ale wciąż płynna, dodaj do niej łyżkę kremu kokosowego. Zahartuj i przełóż do miski z kremem. Zmiksuj do połączenia.
Krem włóż do rękawa cukierniczego z tylką. Wyłóż go na spód upieczonego ciasta. Nałóż na krem drugi blat i dociśnij. Oprósz cukrem pudrem. Przełóż do lodówki do schłodzenia pod przykryciem.