Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto z kawałkami ptasiego mleczka - na pewno każdemu z Was posmakuje. Polecam gorąco!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, później po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę, kakao, olej, wodę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do przygotowanej formy do pieczenia (35x25 cm). Pieczemy w temp. 180 stopni do 30 minut.
Ciasto z orzechami: Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka, mieszamy. Wsypujemy pokrojone orzechy włoskie, pokruszone herbatniki, kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach w foremce 25/36.
Masa: W niewielkiej ilości mleka rozpuszczamy kawę, mieszamy żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Gotujemy krem. Studzimy go i ucieramy z masłem. Przełożenie: Ciasto - masa - tężejąca galaretka wymieszana z ptasim mleczkiem pokrojonym w kostkę - masa - ciasto z orzechami