Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na rewelacyjne ciasto, które po prostu trzeba spróbować :)
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 222
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34156
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 530
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 4079
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 222
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34156
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 530
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 4079
Składniki
CIASTO KAKAOWE Do jajek dodajemy cukier, ubijamy na jasną masę, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia-miksujemy. Dodajemy wodę, olej i kakao-miksujemy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem, pieczemy około 15-20 minut w temp 180 stopni studzimy.
KREM 500ml mleka wlewamy do garnka-stawiamy na gazie. W 250ml mleka mieszamy budynie i cukier Wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy do zgęstnienia. Studzimy.
Masło lub margarynę ucieramy, dodajemy stopniowo budyń.
Ciasto ponczujemy kawą, wykładamy na nie krem-dajemy do lodówki.
MASA KAWOWA Śmietanę 36% ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i kawę-miksujemy. Do miski dajemy 2 łyżki żelatyny, dodajemy 125ml gorącej wody-mieszamy i studzimy. Ostudzoną żelatynę dajemy do masy i mieszamy krótko na najwyższych obrotach. Szybko wykładamy ją na krem i wstawiamy do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy, smarujemy nią spód każdego bezika i układamy je na stężałej masie kawowej.
Resztą czekolady polewamy ciasto (robimy niteczki) Ciasto powinno postać kilka godzin w lodówce.
ciasto jest wspaniałe, rozpływa się w ustach