Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalne ciasto w rodzinie nie przesadzając ponad 20 lat , podawane na imprezkach dla dorosłych :) polecam bo jest specyficzne :) zmieniliśmy z mężem nazwę z pijaka na klin pijaka bo jak się tego ciasta raz spróbuje to się sięga po kolejnego i kolejnego jak pijak po klina :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9235
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4848
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 36
Dziś do pracy.
Odsłon: 640
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 96
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9235
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4848
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 36
Dziś do pracy.
Odsłon: 640
Składniki
biszkopt: ubij białka na sztywno z solą, następnie dodaj cukier, kolejno dodaj po jednym żółtku i dalej miksuj, następnie budyń i proszek do pieczenia, a na koniec napowietrzoną mąkę i delikatnie wymieszaj. wylej do tradycyjnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. wyrównaj. piecz 30 min w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach. wystudż
utrzyj na puch masło z cukrem, dodaj jajko- dalej miksuj. dodaj zmielony mak i odrobinę zapachu migdałowego. tak przygotowaną masę wyłóż na biszkopt, wyrównaj.
na masę układamy bardzo ścisło herbatniki moczone w wódce.
na herbatniki wylewamy polewę czekoladową - polecam mleczną. jak ktoś lubi można posypać wiórkami kokosowymi.
ciasto okrywamy folią aluminiową i na noc odstawiamy do lodówki żeby schłodziło się i nabrało smaku- swojego aromatu.