Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalne ciasto w rodzinie nie przesadzając ponad 20 lat , podawane na imprezkach dla dorosłych :) polecam bo jest specyficzne :) zmieniliśmy z mężem nazwę z pijaka na klin pijaka bo jak się tego ciasta raz spróbuje to się sięga po kolejnego i kolejnego jak pijak po klina :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 789
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5587
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9437
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 209
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 789
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5587
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9437
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 209
Składniki
biszkopt: ubij białka na sztywno z solą, następnie dodaj cukier, kolejno dodaj po jednym żółtku i dalej miksuj, następnie budyń i proszek do pieczenia, a na koniec napowietrzoną mąkę i delikatnie wymieszaj. wylej do tradycyjnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. wyrównaj. piecz 30 min w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach. wystudż
utrzyj na puch masło z cukrem, dodaj jajko- dalej miksuj. dodaj zmielony mak i odrobinę zapachu migdałowego. tak przygotowaną masę wyłóż na biszkopt, wyrównaj.
na masę układamy bardzo ścisło herbatniki moczone w wódce.
na herbatniki wylewamy polewę czekoladową - polecam mleczną. jak ktoś lubi można posypać wiórkami kokosowymi.
ciasto okrywamy folią aluminiową i na noc odstawiamy do lodówki żeby schłodziło się i nabrało smaku- swojego aromatu.