Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kokosowego. Smak i zapach, chyba nie muszę mówić, że jest cudny :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 722
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 722
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać cukier wodę i proszek budyniowy. Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Jeżeli będziesz mieszać blenderem pamiętaj, aby najpierw do misy wlać mleko, a potem resztę. Pamiętam moje pierwsze ciasto, podczas pracy z nim myślałam, że zepsuł mi się blender, ponieważ najpierw wsypałam mąkę. Te urządzenia są już tak skonstruowane, że wolą mieszać mokre rzeczy. Ale przejdę do tematu. Po wymieszaniu składników, naczynie przykryć i odstawić na godzinę. Formę wyłożyć całkowicie papierem do pieczenia. Wylać masę i piec w 130- 140 * 60 minut. Po tym czasie pozostawić blaszkę w piekarniku jeszcze 20 minut. Forma o średnicy 24 cm