Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kokosowego. Smak i zapach, chyba nie muszę mówić, że jest cudny :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 285
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14571
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1711
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16785
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 285
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14571
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1711
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16785
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać cukier wodę i proszek budyniowy. Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Jeżeli będziesz mieszać blenderem pamiętaj, aby najpierw do misy wlać mleko, a potem resztę. Pamiętam moje pierwsze ciasto, podczas pracy z nim myślałam, że zepsuł mi się blender, ponieważ najpierw wsypałam mąkę. Te urządzenia są już tak skonstruowane, że wolą mieszać mokre rzeczy. Ale przejdę do tematu. Po wymieszaniu składników, naczynie przykryć i odstawić na godzinę. Formę wyłożyć całkowicie papierem do pieczenia. Wylać masę i piec w 130- 140 * 60 minut. Po tym czasie pozostawić blaszkę w piekarniku jeszcze 20 minut. Forma o średnicy 24 cm