Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kokosowego. Smak i zapach, chyba nie muszę mówić, że jest cudny :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 814
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5424
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8648
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17675
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 814
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5424
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8648
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17675
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać cukier wodę i proszek budyniowy. Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Jeżeli będziesz mieszać blenderem pamiętaj, aby najpierw do misy wlać mleko, a potem resztę. Pamiętam moje pierwsze ciasto, podczas pracy z nim myślałam, że zepsuł mi się blender, ponieważ najpierw wsypałam mąkę. Te urządzenia są już tak skonstruowane, że wolą mieszać mokre rzeczy. Ale przejdę do tematu. Po wymieszaniu składników, naczynie przykryć i odstawić na godzinę. Formę wyłożyć całkowicie papierem do pieczenia. Wylać masę i piec w 130- 140 * 60 minut. Po tym czasie pozostawić blaszkę w piekarniku jeszcze 20 minut. Forma o średnicy 24 cm