Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z kokosową nutą. Polecam.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9087
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6444
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10045
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9087
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6444
Składniki
Przygotować ciasto: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek do pieczenia, olej, mąkę, na końcu pianę z białek. Upiec.
Przygotowac masę: z mleka odlać pół szklanki, wymieszać z mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Kostkę masła i margarynę utrzeć dodając stopniowo ostudzony budyń, na końcy wlać spirytus. Kokos uprażyć na patelni z łyżką masła i 2 łyżkami cukru. Wystudzić.
Ciasto po ostudzeniu przekroić na pół. Przełożyć masą. Odrobinę masy zostawić i posmarować nią wierzch ciasta i posypać uprażonym kokosem.