Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto z kokosową nutą. Polecam.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1400
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1400
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1332
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 307
Składniki
Przygotować ciasto: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać proszek do pieczenia, olej, mąkę, na końcu pianę z białek. Upiec.
Przygotowac masę: z mleka odlać pół szklanki, wymieszać z mąkami. Resztę mleka zagotować z cukrem, ugotować budyń. Kostkę masła i margarynę utrzeć dodając stopniowo ostudzony budyń, na końcy wlać spirytus. Kokos uprażyć na patelni z łyżką masła i 2 łyżkami cukru. Wystudzić.
Ciasto po ostudzeniu przekroić na pół. Przełożyć masą. Odrobinę masy zostawić i posmarować nią wierzch ciasta i posypać uprażonym kokosem.