Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto kokosowe z dużą ilością czekolady.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1152
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9361
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 981
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1152
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i żółtka wymieszane z olejem dobrze mieszam i wyłanczam mikser.Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam łyżką.Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w tem. 180 stopni.
Do garnka wlewa połowę mleka, wkładam masło i wiórki kokosowe.Budyń mieszam z resztą mleka.Do gotującego się mleka z wiórkami wlewam rozrobiony budyń, i dokładnie mieszam.Masę gotuję zaraz po upieczeniu biszkoptu.
Upieczony biszkopt kroję na połowę, gdy jest jeszcze ciepły i wylewam gorącą masę kokosową. Przykrywam drugą połową biszkoptu.Czekoladą rozpuszczam z śmietaną i zalewam ciasto, posypuję posypką i odkładam do ostudzenia.Smacznego.