Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto kokosowe z dużą ilością czekolady.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 228
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3887
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 228
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 88
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3887
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i żółtka wymieszane z olejem dobrze mieszam i wyłanczam mikser.Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam łyżką.Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w tem. 180 stopni.
Do garnka wlewa połowę mleka, wkładam masło i wiórki kokosowe.Budyń mieszam z resztą mleka.Do gotującego się mleka z wiórkami wlewam rozrobiony budyń, i dokładnie mieszam.Masę gotuję zaraz po upieczeniu biszkoptu.
Upieczony biszkopt kroję na połowę, gdy jest jeszcze ciepły i wylewam gorącą masę kokosową. Przykrywam drugą połową biszkoptu.Czekoladą rozpuszczam z śmietaną i zalewam ciasto, posypuję posypką i odkładam do ostudzenia.Smacznego.