Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to wspaniałe wspomnienie lata - słodkie czereśnie i lekko kwaskowe porzeczki w mocno maślanym cieście z kokosem. W okresie jesiennym można skorzystać z mrożonych owoców.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 385
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7649
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13417
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 385
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7649
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13417
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
Na blaszkę 11x30cm. Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Cały czas miksując, dodajemy jajka (po jednym). Następnie dosypujemy mąki, kokos i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy owoce i mieszamy delikatnie łyżką. Jeśli korzystacie z mrożonych owoców, trzeba je najpierw rozmrozić i mocno odcisnąć z nadmiaru wody. Ja kroiłam czereśnie na pół, ale można oczywiście dodać w całości. Ciasto wykładamy do blaszki i pieczemy w 180 stopniach przez 55-60 minut. Po 30-40 minutach ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, aby góra nie spiekła się zbyt mocno. Ciasto musi ostygnąć - wtedy jest najlepsze.