Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto to wspaniałe wspomnienie lata - słodkie czereśnie i lekko kwaskowe porzeczki w mocno maślanym cieście z kokosem. W okresie jesiennym można skorzystać z mrożonych owoców.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Na blaszkę 11x30cm. Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Cały czas miksując, dodajemy jajka (po jednym). Następnie dosypujemy mąki, kokos i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy owoce i mieszamy delikatnie łyżką. Jeśli korzystacie z mrożonych owoców, trzeba je najpierw rozmrozić i mocno odcisnąć z nadmiaru wody. Ja kroiłam czereśnie na pół, ale można oczywiście dodać w całości. Ciasto wykładamy do blaszki i pieczemy w 180 stopniach przez 55-60 minut. Po 30-40 minutach ciasto przykrywamy papierem do pieczenia, aby góra nie spiekła się zbyt mocno. Ciasto musi ostygnąć - wtedy jest najlepsze.