Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto korzenne pełne jabłek i orzechów, polane smacznym lukrem z przyprawami
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Składniki
czynności początkowe: przyprawy należy zmielić w moździerzu i wymieszać razem, odkładamy pół łyżeczki do lukru środki spulchniające mieszamy razem jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę orzechy mielimy lub siekamy niezbyt drobno część odkładamy do ozdoby blachę wykładamy papierem do pieczenia
ciasto: mąkę przesiewamy i mieszamy ze środkami spulchniającymi i przyprawami masło ucieramy z cukrem i cukrem pudrem na pulchną masę ok 5 min do masy dodajemy pojedynczo jajka, za każdym razem mieszając do połączenia składników stopniowo i na przemian dodajemy do masy mąkę i mleko do wymieszania wszystkich składników do ciasta dodajemy jabłka i orzechy i starannie mieszając ciasto wykładamy na blaszkę i pieczemy w temp 175 stopni góra dół ok. 35 min do suchego patyczka
lukier: śmietanę dodajemy do cukru pudru i mieszamy na gładką masę bez grudek do lukru dodajemy przyprawy, i mieszamy
ozdobienie ciasta: lukier rozprowadzamy po cieście, po wierzchu sypiemy orzechy