Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak na ciasto warstwowe robi się je dosyć szybko. Dlatego też najczęściej gości na naszym stole. Jest pyszne, aromatyczne i efektowne. Po prostu rozchodzi się w mig :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25542
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2021
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25542
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2021
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, pokrojoną w kostkę margarynę, żółtka, śmietanę i cukier. Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie porcję. Każdą osobno rozwałkowujemy na szerokość blaszki do pieczenia (25x35 cm) i pieczemy na złoty kolor. Studzimy. Przechodzimy do przygotowania kremu. Schłodzoną w lodówce śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy śmietan-fixy i miksujemy aż masa zgęstnieje. Gotowe. Teraz pierwszy blat ciasta smarujemy całym kremem i przykrywamy drugim blatem ciasta. Delikatnie dociskamy i smarujemy wierzch ciasta podgrzaną masą krówkową. Dekorujemy pokrojonymi orzechami lub płatkami migdałów.