Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 320
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 320
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Składniki
Wykonanie ciaste: Białka ubić, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, ubijać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao , przesiać przez sitko do ubitych jajek, powoli wymieszać dać do foremki , piec jak biszkopt. Zimne ciasto przekroić na dwie części. Masa: margarynę i masło utrzeć z ugotowanym zimnym budyniem toffi (ugotowanym w 1/2 l mleka + 3 łyżki cukru) . W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać ok 30 min tak aby masa dobrze się rozsmarowała .
Składanie ciasta: pierwsza część ciasta + 1/2 masy+ warstwa ciastek+ masa krówka+ warstwa ciastek+druga część masy+ ciasto+ dowolna polewa+ wiórka kokosowe