Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1009
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2006
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 472
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1009
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2006
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 472
Składniki
W 100ml mleka rozpuszczamy budyń dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier dobrze mieszamy.Pozostałe mleko zagotowujemy ,wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy budyń mieszamy cały czas aby nie było grudek :).Po tym czasie studzimy i najlepiej przykryć garnek folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Masło ucieramy ze szczyptą soli na puszystą masę.Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładką masę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na dnie warstwę herbatników.Herbatniki smarujemy połową masą kajmakową-żeby masa zrobiła się bardziej płynna wstawiamy puszkę do gorącej wody -i znowu nakładamy warstwę herbatników.Dalej wykładamy krem budyniowy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.Na koniec smarujemy warstwę herbatników pozostałą masą kajmakową.Posypujemy orzechami i wkładamu ciasto na kilka kilka godzin do lodówki.U mnie stało całą noc.