Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co tu mówić - trzeba spróbować....
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1098
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6296
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1098
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6296
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Masło (15 dag) wraz z mlekiem, cukrem pudrem i słonecznikiem na patelni lekko przesmażyć. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec na złoty kolor ( ok.10 min. w 180 stopniach), gdy wystygnie pokruszyć.
Upiec biszkopt ciemny lub jasny (nie podaję przepisu, bo każdy ma swój ulubiony a jak nie to w internecie jest wybór.) U mnie ciemny.
Krem: utrzeć 1,5 kostki masła na puszystą masę i powoli dodawać masę krówkową. Na końcu dodać pokruszony słonecznik.
Na biszkopt wykładamy masę z pokruszonym słonecznikiem, na to herbatniki moczone w wódce. Polać polewą czekoladową. Smacznego!