Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co tu mówić - trzeba spróbować....
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 139
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6928
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 283
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 517
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 139
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6928
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 283
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 517
Składniki
Masło (15 dag) wraz z mlekiem, cukrem pudrem i słonecznikiem na patelni lekko przesmażyć. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec na złoty kolor ( ok.10 min. w 180 stopniach), gdy wystygnie pokruszyć.
Upiec biszkopt ciemny lub jasny (nie podaję przepisu, bo każdy ma swój ulubiony a jak nie to w internecie jest wybór.) U mnie ciemny.
Krem: utrzeć 1,5 kostki masła na puszystą masę i powoli dodawać masę krówkową. Na końcu dodać pokruszony słonecznik.
Na biszkopt wykładamy masę z pokruszonym słonecznikiem, na to herbatniki moczone w wódce. Polać polewą czekoladową. Smacznego!