Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No co tu mówić - trzeba spróbować....
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5828
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5828
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 365
Składniki
Masło (15 dag) wraz z mlekiem, cukrem pudrem i słonecznikiem na patelni lekko przesmażyć. Wyłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i zapiec na złoty kolor ( ok.10 min. w 180 stopniach), gdy wystygnie pokruszyć.
Upiec biszkopt ciemny lub jasny (nie podaję przepisu, bo każdy ma swój ulubiony a jak nie to w internecie jest wybór.) U mnie ciemny.
Krem: utrzeć 1,5 kostki masła na puszystą masę i powoli dodawać masę krówkową. Na końcu dodać pokruszony słonecznik.
Na biszkopt wykładamy masę z pokruszonym słonecznikiem, na to herbatniki moczone w wódce. Polać polewą czekoladową. Smacznego!