Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zakończenie sezonu truskawkowego.
Polecam.
Odsłon: 660
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4424
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Polecam.
Odsłon: 660
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4424
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1120
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Jeżeli mamy duże truskawki można je podzielić na połowę. Ciasto: Z podanych składników zarobić ciasto kruche, rozwałkować,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem brytfannę. Na cieście, w rzędach poukładać przygotowane truskawki. Ciasto piec w piekarniku o temperaturze 180 st, do momentu, aż będzie dobrze zrumienione. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego.