Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1415
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 523
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3573
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1260
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1415
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 523
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3573
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1260
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć na chwilę do lodówki. Przygotować dużą tortownicę, wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyłożyć połowę ciasta. Następnie kłaść łyżką dwa rodzaje dżemu na przemian ( najlepiej własnej roboty) i posypać pokruszonymi orzechami.Rozwałkowaną drugą część ciasta położyć w tortownicy na nadzienie orzechowe i nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.