Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto kruche ze słodką pianką i soczystą brzoskwinią. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Pychota. Polecam.
Odsłon: 211
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 383
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 110
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27678
Pychota. Polecam.
Odsłon: 211
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 383
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 110
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27678
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło, cukier i żółtka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do zamrażalnika na 20 minut.
Pianka; Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy na małych obrotach aż cukier się rozpuści. Wsypujemy proszek budyniowy i wlewamy pomału olej cały czas miksując na małych obrotach.
Brzoskwinie obieramy i kroimy w ósemki. Blachę o wym. 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy jedną część ciasta, następnie układamy brzoskwinie. Wlewamy piankę i posypujemy drugą częścią ciasta startej na tarce o dużych oczkach. Pieczemy w 190 stopniach przez 40-45 minut. Smacznego ;)