Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto kruche ze słodką pianką i soczystą brzoskwinią. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 966
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104834
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło, cukier i żółtka. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części i zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do zamrażalnika na 20 minut.
Pianka; Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy na małych obrotach aż cukier się rozpuści. Wsypujemy proszek budyniowy i wlewamy pomału olej cały czas miksując na małych obrotach.
Brzoskwinie obieramy i kroimy w ósemki. Blachę o wym. 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy jedną część ciasta, następnie układamy brzoskwinie. Wlewamy piankę i posypujemy drugą częścią ciasta startej na tarce o dużych oczkach. Pieczemy w 190 stopniach przez 40-45 minut. Smacznego ;)