Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kruche ciasto z pianką i malinami. Wygląda bardzo apetycznie i również tak smakuje.Zapraszam.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto zagniatamy w misce lub na stolnicy. Mieszamy mąkę z proszkiem i cukrem dodajemy startą na tarce zimną margarynę. Rozcieramy szybko z mąką, dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Dzielmy na dwie części 3/4 i 1/4. Zawijamy w folię i większą część wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., a drugie do zamrażarki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę 33x 23 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy większą część ciasta z lodówki i zapiekamy spód ok 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Masa budyniowa Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie powoli dosypujemy cukier. Następnie, również powoli i stopniowo, dodajemy proszek budyniowy. Na koniec, cienką strużką wlewamy olej - ciągle miksując aż pianka będzie idealnie gładka.
Na podpieczony spód ciasta wykładamy piankę budyniową. Delikatnie wyrównujemy. Na wierzch pianki układamy maliny lekko dociskamy. Na wierzch ścieramy pozostałą część schłodzonego ciasta. Ciasto wstawimy do nagrzanego do 190 st. piekarnika i pieczemy ok 1 godziny. Upieczone ciasto nie wyjmujemy od razu z piekarnika, lecz studzimy przy uchylonym piekarniku.