Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno maślane ciasto z sernikiem w środku to świetnie połączenie na gorące dni.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto na koniec powinno być konsystencji kruszonki.
Truskawki kroimy na pół lub w mniejsze kawałki i wrzucamy do sera mieszając delikatnie. Możecie dosłodzić wedle uznania.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i z połowy ciasta uklepujemy spód z brzegami. Na to wykładamy masę serową i na koniec posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 40 minut 180 stopni. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.