Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno maślane ciasto z sernikiem w środku to świetnie połączenie na gorące dni.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2567
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10004
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4029
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85266
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2567
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10004
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4029
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7127
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, potem dodajemy jajka i ucieramy dalej. Następnie stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto na koniec powinno być konsystencji kruszonki.
Truskawki kroimy na pół lub w mniejsze kawałki i wrzucamy do sera mieszając delikatnie. Możecie dosłodzić wedle uznania.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i z połowy ciasta uklepujemy spód z brzegami. Na to wykładamy masę serową i na koniec posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy 40 minut 180 stopni. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.