Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z masą kisielową z wiśniami. Ciasto z beza i kruszonką. Ciasto bardzo kruche, winne i pyszne.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10196
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9247
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10196
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9247
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z żółtkami, cukrem i śmietana. Przesiać mąkę z proszkiem, na niskich obrotach miksera zmiksować. Podzielić na pół, lecz trochę większą część zagnieść a tą mniejszą zostawić nie kruszonkę.Tą zagniecioną częścią wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
Podpiec ok.20 min.w 175*C.i trochę ostudzić.
masa z wiśniami-Zagotować wodę z cukrem i wiśniami. Suche kisiele rozmieszać z 1 szklanką wody i ugotować kisiel z wiśniami. Ostudzić do letniego i wyłożyć na podpieczonym cieście.
beza- Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem.Przesiewać budyń i delikatnie mieszać, dolewając też olej. Wyłożyć i rozsmarować na masie.
kruszonka-Rozsypać pozostawione ciasto.
Piec ok.50 min. w 175*C.
Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.