Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne, wszystko odmierzamy kubeczkiem po jogurcie
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1787
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8338
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253288
Polecam.
Odsłon: 1426
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1787
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8338
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 738
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253288
Polecam.
Odsłon: 1426
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jogurt, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Miksujemy aż masa będzie gładka. Mieszamy z dowolnymi owocami. U mnie tym razem jabłka pokrojone w kostkę i kilka borówek amerykańskich.
Tortownicę o średnicy 23-24 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przelewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°. Pieczemy ok 45 minut (do suchego patyczka). Pozostawiamy do wystygnięcia. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.