Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z brzoskwiniami i kremem o smaku Latte Macchiato.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 440
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 401
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1494
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5757
Składniki
Masło ucieramy razem z cukrem, dodajemy cukier waniliowy. Do utartego masła dodajemy pojedyńczo jajka. Mąkę mieszamy razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Makę dodajemy na przemian z mlekiem do masy. Masę przekładamy do formy wielkości 20x25 cm i pieczemy przez ok.20-25min w temp.180 stopni. Po upieczeniu ciasto całkowicie studzimy. Żelatynę mieszamy z zimną wodą i zostawiamy żeby zaczęła pęcznieć. Na wystudzone ciasto wykładamy odsączone z soku na mniejsze kawałki pokrojone brzoskwinie. Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy jogurt oraz mascarpone, mieszamy. Masędzielimy na dwie porcje, do jednej połowy dodajemy cappuccino w proszku. Żelatynę lekko podgrzewamy i mieszamy z odrobiną kremu by wyrównać temperaturę, dzielimy na pół i mieszamy z obydwoma kremami. Połowe białej masy wylewamy na brzoskwinie, na górę wylewamy całą masę cappuccino a na nią resztę białego kremu. Wierzch posypujemy kakao bądz startą czekoladą.