Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto " Leśny mech " na poprawienie humoru w deszczowym dniu
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 354
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 500
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1073
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1450
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 354
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 500
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1073
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1450
Składniki
Szpinak rozmrażamy , odsączamy wodę . Jajka miksujemy z cukrem . Wsypujemy po łyżce mąkę z proszkiem i wlewamy stopniowo olej . Do masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką , Ciasto przelewamy do wysmarowanej tortownicy (średnica 28 cm) i pieczemy w tem . 180 st. ok godziny (do suchego patyczka)
Gdy ciasto wystygnie , odcinamy wierz ok 1-2 cm i rozdrabniamy .
Śmietanę ubijamy do momentu aż zgęstnieje , po koniec dodajemy cukier waniliowy , łyżkę cukru pudru i dwa fix do śmietany .
Ciasto pokrywamy ubitą śmietaną , posypujemy rozdrobnionym ciastem . Lekko dociskamy dłonią i dekorujemy owocami ja udekorowałam malinami .