Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto " Leśny mech " na poprawienie humoru w deszczowym dniu
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Szpinak rozmrażamy , odsączamy wodę . Jajka miksujemy z cukrem . Wsypujemy po łyżce mąkę z proszkiem i wlewamy stopniowo olej . Do masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką , Ciasto przelewamy do wysmarowanej tortownicy (średnica 28 cm) i pieczemy w tem . 180 st. ok godziny (do suchego patyczka)
Gdy ciasto wystygnie , odcinamy wierz ok 1-2 cm i rozdrabniamy .
Śmietanę ubijamy do momentu aż zgęstnieje , po koniec dodajemy cukier waniliowy , łyżkę cukru pudru i dwa fix do śmietany .
Ciasto pokrywamy ubitą śmietaną , posypujemy rozdrobnionym ciastem . Lekko dociskamy dłonią i dekorujemy owocami ja udekorowałam malinami .