Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto świąteczne, makowo-babkowe, przełożone pianką cytrynową. Ciasto delikatne , bardzo pyszne.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 77
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 67
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 199
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 77
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 67
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 199
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego.Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko, olejek. Na koniec wlać masło. Wymieszać, przelać do dwóch blaszek 30x40 z 4 bokami ,wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec jednocześnie z termoobiegiem w 175* ok. 30-35 min.Zdjąć papier jak z biszkoptu.
Jeden placek ułożyć na blaszce z zabezpieczonymi bokami. pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z cukrem potem fixem. Dodawać porcjami jogurt i serek i miksować. Na koniec dolewać galaretkę i krótko zmiksować. Wylać na placek w blaszce. Przykryć drugim plackiem.
polewa- Nad parą roztopić czekolady w śmietance. Posmarować placek. esy-floresy- Gotową polewę rozpuścić, w/g przepisu na opakowaniu i polać górę placka w esy-floresy. Dodatkowo posypać posypką.