Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na każdą okazję.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11911
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11911
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
masło z cukrem ucieramy na puszystą masę dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy dajemy mak oraz przesianą mąkę z proszkiem ciasto mieszamy dajemy na blachę wyłożoną papierem pieczemy w 180 st około 45 minut
masło z cukrem ucieramy na puszysty krem dodajemy kwaśną śmietanę nadal ucieramy galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu opłukane jabłka obieramy ze skóry kroimy w kawałki gotujemy 5 minut w wodzie z cukrem ciasto kroimy na pół smarujemy kremem dajemy tężejącą galaretkę z jabłkami wierzch smarujemy kremem posypujemy prażonym kokosem [kokos prażymy na suchej patelni] ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin