Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na każdą okazję.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33284
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 114
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1597
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 152
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33284
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 114
Bardzo stary przepis na idealne pączki. Nie chłoną tłuszczu i wychodzą puszyste
Odsłon: 1597
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 152
Składniki
masło z cukrem ucieramy na puszystą masę dodajemy po jednym jajku nadal ucieramy dajemy mak oraz przesianą mąkę z proszkiem ciasto mieszamy dajemy na blachę wyłożoną papierem pieczemy w 180 st około 45 minut
masło z cukrem ucieramy na puszysty krem dodajemy kwaśną śmietanę nadal ucieramy galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu opłukane jabłka obieramy ze skóry kroimy w kawałki gotujemy 5 minut w wodzie z cukrem ciasto kroimy na pół smarujemy kremem dajemy tężejącą galaretkę z jabłkami wierzch smarujemy kremem posypujemy prażonym kokosem [kokos prażymy na suchej patelni] ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin