Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec z bezą orzechową i pianką serową. Ciasto świąteczne, bardzo dobre.Makowiec taki sam jak w poprzednim przepisie lecz w innej odsłonie.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91023
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38236
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 285
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91023
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38236
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 285
Składniki
beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Dodać przesiany kisiel i krótko zmiksować. Dodać orzechy i lekko wmieszać. Przełożyć na blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.Suszyć w 150*ok.1 godz.lecz sprawdzać. Wyłożyć na deskę i zdjąć papier.
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i miksować. Przesiać mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Dosypać mak i kokos. Mieszając dolewać mleko i olejek. Na koniec wlać rozpuszczone i letnie masło. Wymieszać, przelać do takiej samej blaszki co piekła się beza. Blaszka musi być wyłożona papierem do pieczenia. Piec w 175* ok. 35 min. Po upieczeniu obrócić, zdjąć papier,ostudzić. Włożyć z powrotem do blaszki, wyłożonej wyżej papierem.
pianka-Galaretki rozpuścić w 0,5 l. gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietanę ubić ze śnieżką, potem porcjami sera. Dolewać tężejące galaretki i zmiksować.Wyłożyć na biszkopt makowy.
Przykryć bezą i schłodzić w lodówce.
lukier-Cukier puder utrzeć z sokiem i gorącą wodą na lejącą papkę. Polać górę ciasta w esy-floresy.
Starsze wykonanie.