Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 807
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5725
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9528
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 260
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 807
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5725
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9528
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 260
Składniki
Ciasto makowe: Margarynę roztopić i ostudzić. Białka ubić z cukrem na sztywno. Do białek dodać margarynę, zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem. Wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę i piec ok. 40 min. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem dodać na sztywno, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać razem. Wylać na blaszkę i piec ok. 20 min. Masa: Mąkę, żółtko oraz wiórki kokosowe wymieszać ze szklanką mleka. 2 szklanki mleka zagotować , wlać mieszankę kokosową, mieszać, aż masa zgęstnieje. Masło utrzeć z cukrem pudrem i zmiksować z masą kokosową. Na ciasto makowe wylać 2/3 masy kokosowej, przykryć biszkoptem, wyłożyć pozostały krem. Ciasto udekorować prażonym kokosem.