Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto do kawuni
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17662
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15321
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9055
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17662
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15321
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5516
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9055
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Masło stopić i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ze szczyptą soli zmiksować i miksując stopniowo dodawać cukier waniliowy i zwykły. Po około 7-8 minutach miksowania zmniejszyć obroty miksera do minimum i nadal miksując stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i stopione masło. Wyłączyć mikser i mieszając drewnianą łyżką, stopniowo dodawać mak z kokosem. Przelać do przygotowanej keksówki i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 45- 50 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem czy polewą. Moja rada: Ja miałam tylko 80 gram masła, więc po stopieniu przelałam do szklanki i dolałam tyle oleju, aby tłuszczu było łącznie 0,5 szklanki. Ciasto można przekroić i przełożyć masą.