Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,smaczne,kwaskowate w sam raz na upalne dni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Białka ubijam na sztywno dodaję cukier,żółtka,mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko lekko ubijam, aby białka nie opadły.Piekę biszkopt ok.20 min. w tem. 180 stopni.Studzę.
Galaretki mieszam osobno z wodą , każdą na 1 szkl. wody.Studzę.Maliny rozniatam.Upieczony biszkopt kroję na dwie części.Pierwszą układam na blachę.Rozgniecione maliny mieszam z tężejacą galaretką i wylewam na biszkopt, przykrywam drugą częścią biszkoptu.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek waniliowy i drugą tężejącą galaretkę.Szybko mieszam i wylewam na biszkopt.Wkładam do lodówki na ok.2 godz.Najlepiej zrobić to ciasto wcześniej,aby dobrze się stężało .