Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto mandarynkowe na oranżadzie
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88284
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 44
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,cukrem i cukrem waniliowym.Pianę z białek ubić na sztywno. Wszystko,czyli pianę,żółtka,oranżadę i olej dodać do mąki i wymieszać łyżką.Przelać do blachy o średnicy 24.Cząstki mandarynek powciskać w ciasto.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.do suchego patyczka.