Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z marchewki? Jak najbardziej. Pyszny, delikatny wypiek o mocnym aromacie cynamonu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 333
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 56
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1201
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 333
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 56
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1201
Składniki
Do makutry przesypujemy przesianą przez sitko mąkę. Dodajemy do tego sodę, cynamon, cukier. Wbijamy jajka i dolewamy olej. Mieszamy całość na gładką masę. Marchewki należy obrać, umyć i zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki. Mieszając ciasto dodajemy startą marchew i płatki migdałów.
Ciasto przelewamy do przygotowanej tortownicy. Należy ją wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik powinien być już rozgrzany do temperatury 190 stopni Celcjusza. Pieczemy ciasto marchewkowe 60 minut na środkowej półce. Po całkowitym ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałów.
Zapraszamy po inne wypieki oraz świąteczne przepisy :) Link pod wpisem.