Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, bardzo dobre i bardzo słodkie ciasto z dodatkiem marchewki. Idealne do kawy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4401
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1344
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 326
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4401
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1344
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 326
Składniki
Wykonanie: ciasto: 1.Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę, powoli dodawać olej cały czas mieszając. 2.Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem. 3.Dodać orzechy, następnie startą marchewkę i mieszać do połączenia się wszystkich składników. 4.Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180°C. 5.Wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. 6.Spód posmarować wcześniej przygotowanym kremem, przykryć drugą częścią ciasta i posmarować wierzch pozostałą porcją kremu.
krem: 1.Serek utrzeć z masłem i kilkoma kroplami ekstraktu z wanilii, dodając porcjami cukier puder. Gotowym kremem przełożyć ciasto.