Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to szybkie, tanie i proste ciasto. Marchewka nie jest wyczuwalna, a ciasto wychodzi mięciutkie, puszyste i smaczne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, tarka, nóż, łyżka drewniana, miska, mikser, trzepaczka kuchenna, szklanka,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4504
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 30
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 61
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wielkość blaszki 24/29 cm. Marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce o średnich oczkach, delikatnie odcisnąć gdyby marchewka puściła sok. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę na najwyższych obrotach miksera. Następnie już nie miksując tylko mieszając trzepaczką kuchenną cienkim strumykiem wolno wlać olej dodać przyprawę do piernika i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Do całości wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec dodać startą marchewkę. Ciasto wymieszać łyżką drewnianą do połączenia wszystkich składników. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.