Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to szybkie, tanie i proste ciasto. Marchewka nie jest wyczuwalna, a ciasto wychodzi mięciutkie, puszyste i smaczne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, tarka, nóż, łyżka drewniana, miska, mikser, trzepaczka kuchenna, szklanka,
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1734
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1156
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2230
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1734
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1156
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2230
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wielkość blaszki 24/29 cm. Marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce o średnich oczkach, delikatnie odcisnąć gdyby marchewka puściła sok. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę na najwyższych obrotach miksera. Następnie już nie miksując tylko mieszając trzepaczką kuchenną cienkim strumykiem wolno wlać olej dodać przyprawę do piernika i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Do całości wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec dodać startą marchewkę. Ciasto wymieszać łyżką drewnianą do połączenia wszystkich składników. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.