Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe to szybkie, tanie i proste ciasto. Marchewka nie jest wyczuwalna, a ciasto wychodzi mięciutkie, puszyste i smaczne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, tarka, nóż, łyżka drewniana, miska, mikser, trzepaczka kuchenna, szklanka,
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2263
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 655
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2263
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2993
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 655
Składniki
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wielkość blaszki 24/29 cm. Marchewkę po obraniu zetrzeć na tarce o średnich oczkach, delikatnie odcisnąć gdyby marchewka puściła sok. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę na najwyższych obrotach miksera. Następnie już nie miksując tylko mieszając trzepaczką kuchenną cienkim strumykiem wolno wlać olej dodać przyprawę do piernika i delikatnie wymieszać do połączenia składników. Do całości wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec dodać startą marchewkę. Ciasto wymieszać łyżką drewnianą do połączenia wszystkich składników. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać lukrem i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Ciasto gotowe do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu gotowe do podania.