Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz jadłam takie ciasto i w dodatku sama je zrobiłam :) Przepis z gazety codziennej, autorka napisała, że każdemu się udaje.... myślę, że to prawda.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4146
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 628
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17328
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3215
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4146
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 628
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17328
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3215
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 191
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem, np. mikserem. Następnie porcjami dodajemy mąkę, cynamon i pozostałe sypkie składniki, cały czas ucierając. Dalej dodajemy porcjami olej mieszając łyżką drewnianą. Nastepnie bakalie i marchewkę.
Pieczemy 45 minut w 200 stop. C. ( Ja piekłam w termoobiegu 170 około 35 minut). Posypujemy po wierzchu cukrem pudrem. Użyłam cukru pudru waniliowego.