Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polewę można zrobić z 5 dkg margaryny, 5 dkg cukru pudru, 10 dkg gorzkiej czekolady, 1 łyżka mleka, 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Wszystkie składniki roztopić na małym ogniu dodawać z wyjątkiem czekolady dodawać rozpuszczoną na parze czekoladę i od razu rozsmarować na cisto lub kupić gotową polewę.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 987
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1758
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2889
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 987
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1758
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodać żółtka, do ubitych jaj dodać cukier i ubić dodać wszystkie składniki do ubitych jaj z cukrem ciągle ubijając. piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym na 160 C. Na gotowe przestudzone cisto wylać polewę czekoladową.