Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polewę można zrobić z 5 dkg margaryny, 5 dkg cukru pudru, 10 dkg gorzkiej czekolady, 1 łyżka mleka, 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Wszystkie składniki roztopić na małym ogniu dodawać z wyjątkiem czekolady dodawać rozpuszczoną na parze czekoladę i od razu rozsmarować na cisto lub kupić gotową polewę.
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 323
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 450
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 218
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 323
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 450
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 218
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i dodać żółtka, do ubitych jaj dodać cukier i ubić dodać wszystkie składniki do ubitych jaj z cukrem ciągle ubijając. piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym na 160 C. Na gotowe przestudzone cisto wylać polewę czekoladową.