Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z Kanady, okrężną drogą trafił do siostry męża i przyjął się w całej rodzinie. Piecze go od czasu do czasu nawet babcia, bo to bardzo łatwy do przygotowania placek. Wielkim fanem ciasta marchewkowego jest nasz syn, nigdy nie odmówi poczęstunku! Ciasto jest pyszne, wilgotne i aromatyczne. Dzięki dodatkowi przypraw korzennych z łatwością może zastąpić piernik świąteczny, więc na Boże Narodzenie jest w sam raz. I choć ciasto marchewkowe nie jest czymś wyjątkowym w Internecie – postanowiłam pokazać Ci mój sprawdzony przepis. Bo to jest ciasto, które udaje się zawsze!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4231
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7231
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85440
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4231
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7231
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85440
Składniki
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę (możesz ubijać mikserem lub trzepaczką).
Dodawaj kolejno wszystkie pozostałe składniki,
wymieszaj dokładnie łyżką,
wyłóż do foremki wymoszczonej papierem do pieczenia.
Piecz około 1 godziny w 200 stopniach. Gotowe ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą (a raczej polewą czekoladową).