Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, piernikowe ciasto marchewkowe.
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 24
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 66
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 86
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 216
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 24
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misce mieszam przesianą mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, przyprawy. Jaja łączę z olejem. Mieszam z mąką. Dodaję ananasa, marchew, bakalie. Mieszam wszystko do połączenia składników. Używam formy silikonowej /jeśli jest to blacha to należy natłuścić i obsypać bułką tartą lub mąką/. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 35-45 minut /w zależności od kształtu formy/. Studzę. Posypuję cukrem pudrem.