Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, wilgotne ciasto marchewkowe i kwaskowa polewa z serka.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 347
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40459
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 46
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 347
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40459
Składniki
Marchewkę obrać i utrzeć na tarce o średnich oczkach. Ananasa dobrze odsączyć i drobno pokroić.
Jajka ubić na pianę, dodać olej i cukier, wymieszać i dodać marchewkę i ananasa.
W drugiej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i cynamon.
Dodawać po łyżce masy do marchewki i ananasa. Wymieszać.
Migdały posiekać i podprażyć na patelni bez tłuszczu. Dodać do ciasta.
Foremkę w kształcie serca wysmarować tłuszczem. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Ciasto przełożyć do foremki i wygładzić. Piec w nagrzanym piekarniku 40 minut. Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić.
Polewa: Serek utrzeć z cukrem pudrem, dodać sok z cytryny i wymieszać. Polewę rozprowadzić na cieście. Można zrobić wzorki i posypać zmielonymi orzechami. Lukier plastyczny: na marchewkę mieszamy żółty i czerwony, na liście zielony i żółty. Gdy wyjdą za jasne, w odcieniu turkusowym( widać na zdjęciach) dodać więcej zielonego.