Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam Wam przepis na szybkie i smaczne ciasto marchewkowe, idealne na dodatek do popołudniowej kawy czy przekąskę do pracy. Dość długo utrzymuje świeżość.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 130
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 67
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 188
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 342
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 130
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 67
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 188
Składniki
Jajka ubijamy/ ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę ( ja w robocie kuchennym ), a następnie dolewamy porcjami olej i mieszamy Dodajemy startą na średnich oczkach marchewkę oraz odmierzone wcześniej bakalie ( orzechy, kokos i rodzynki) i pokrojoną w drobne kawałki czekoladę. Wszystko mieszamy Do masy dodajemy przesianą mąkę ( oba rodzaje ) połączoną wcześniej z kakao, proszkiem, sodą, cynamonem i solą. Dokładnie mieszamy Formę ( ja użyłam tortownicy o średnicy 23 cm ) smarujemy tłuszczem, obsypujemy tartą bułką i wlewamy do niej ciasto Pieczemy w 190 stopniach ok 60 - 70 minut do suchego patyczka Studzimy, a następnie obsypujemy cukrem pudrem