Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…bardzo wilgotne ciasto marchewkowe przełożone pysznym kremem z bitą śmietana i serkiem mascarpone na pewno będzie jednym z moich ulubionych…
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej mieszamy dokładnie śmietanę,jajka, dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją dodatkowo rozdrobniłam w blenderze dodając olej)
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy; ciasto będzie dość gęste ale takie ma być. Tortownicę (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170st około 40-50min do suchego patyczka.
krem: w misce ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone i jeszcze kilka chwil ubijamy mikserem.
Zimne ciasto przekrawamy na pół smarujemy kremem; zostawiając trochę do dekoracji wierzchu…