Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…bardzo wilgotne ciasto marchewkowe przełożone pysznym kremem z bitą śmietana i serkiem mascarpone na pewno będzie jednym z moich ulubionych…
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5500
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1000
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11971
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1424
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej mieszamy dokładnie śmietanę,jajka, dodajemy sok i skórkę z cytryny oraz startą marchewkę (ja swoją dodatkowo rozdrobniłam w blenderze dodając olej)
Łączymy mokre składniki z suchymi za pomocą łyżki bardzo delikatnie mieszamy; ciasto będzie dość gęste ale takie ma być. Tortownicę (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170st około 40-50min do suchego patyczka.
krem: w misce ubijamy śmietanę, dodajemy cukier puder, mascarpone i jeszcze kilka chwil ubijamy mikserem.
Zimne ciasto przekrawamy na pół smarujemy kremem; zostawiając trochę do dekoracji wierzchu…