Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zwykłe wypieki z dodatkiem warzyw masz już sprawdzone, to wypróbuj to ciasto marchewkowe z kremem. Świetnie przełamuje smak i wzbogaca konsystencję.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Ubij jajka wraz z cukrem na puszystą jasną masę. Następnie dolej olej, miksuj dalej. Dodaj też startą marchewkę i wymieszaj.
W osobnej misce przesiej mąkę pszenną, dodaj do niej kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i zetrzyj odrobinę gałki muszkatołowej.
Dodawaj sypkie produkty do przygotowanego ciasta, miksując do połączenia.
Przygotuj keksówkę o długości około 20-22 cm. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Ciasto podziel na dwie części, najpierw wylej pierwszą i piecz ją w 180 stopniach Celsjusza przez około 35-40 minut. Odstaw do wystudzenia. Tak samo zrób z drugą częścią.
Składniki na krem (oprócz orzechów) zmiksuj, aby zrobiła się jednolita masa. Rozprowadź ⅔ porcji delikatnie na spodzie ciasta, przykryj drugim blatem. Wierzch posmaruj pozostałym kremem. Posyp ulubionymi orzechami.