Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto marchewkowe, którego smak podkręca krem czekoladowy na bazie awokado i banana. Polecam!
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11152
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 315
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11152
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 315
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce. Jajka z cukrem ucieramy na puszyste masę. Dodajemy olej i sok wyciśnięty z pomarańczy. W drugiej misce łączymy mąkę, proszek, sodę, przyprawy i dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy startą marchewkę. Dużą blachę ( u mnie 42x 29) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp.180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już suche.
Krem czekoladowy Awokado, banany , miód i kakao blendujemy na gładką masę. Staramy się nie wyjeść wszystkiego z miski :) i smarujemy ciasto grubo powstałym kremem. Posypujemy kakao. Pyszne!