Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto marchewkowe, którego smak podkręca krem czekoladowy na bazie awokado i banana. Polecam!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112865
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 357
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 402
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 718
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112865
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 357
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 402
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 718
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce. Jajka z cukrem ucieramy na puszyste masę. Dodajemy olej i sok wyciśnięty z pomarańczy. W drugiej misce łączymy mąkę, proszek, sodę, przyprawy i dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy startą marchewkę. Dużą blachę ( u mnie 42x 29) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp.180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już suche.
Krem czekoladowy Awokado, banany , miód i kakao blendujemy na gładką masę. Staramy się nie wyjeść wszystkiego z miski :) i smarujemy ciasto grubo powstałym kremem. Posypujemy kakao. Pyszne!