Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto marchewkowe, którego smak podkręca krem czekoladowy na bazie awokado i banana. Polecam!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12182
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326984
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12182
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17218
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce. Jajka z cukrem ucieramy na puszyste masę. Dodajemy olej i sok wyciśnięty z pomarańczy. W drugiej misce łączymy mąkę, proszek, sodę, przyprawy i dodajemy do masy jajecznej. Na koniec dodajemy startą marchewkę. Dużą blachę ( u mnie 42x 29) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w temp.180 stopni. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już suche.
Krem czekoladowy Awokado, banany , miód i kakao blendujemy na gładką masę. Staramy się nie wyjeść wszystkiego z miski :) i smarujemy ciasto grubo powstałym kremem. Posypujemy kakao. Pyszne!