Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i wilgotne ciasto z dodatkiem marchewki. Do tego prosty krem mascarpone i mamy całkiem fajne połączenie. Na wierzch kremu ułożyłam odciętą i pokruszoną górę ciasta. Dzięki temu ciasto ma równą powierzchnię, a przy okazji ładnie wygląda.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 74
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 386
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4922
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 74
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 386
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4922
Składniki
Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie wlać olej i miksować na mniejszych obrotach. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować na niskich obrotach do połączenia składników. Na koniec dodać utartą marchewkę i wymieszać łyżką, lub mikserem na najniższych obrotach. Tak przygotowane ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni 45 minut. Czas pieczenia może się różnić. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone.
Gotowe ciasto zostawić do wystudzenia. Kiedy ciasto wystygnie, odciąć delikatnie górną część, a następnie ją pokruszyć . Teraz możemy przygotować krem. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i miksować, aż składniki się połączą i powstanie gęsty krem. Krem mascarpone wyłożyć na wierzch ciasta i wyrównać powierzchnię. Na krem wyłożyć wcześniej przygotowane okruszki ciasta. Lekko docisnąć. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.