Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na blogu jest już przepis na Ciasto czekoladowe z niespodzianką na bazie cukinii a dzisiaj przyszła pora na ciasto marchewkowe. Przepis na nie dostałam od siostry a ta- z tego co mi wiadomo od mojej chrzestnej. Ciasto jest bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne i długo pozostaje świeże. Jest bardzo proste do przygotowania i gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ;) Polecam bardzo ;)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1065
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1065
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 67
Składniki
Marchew obrać, wymyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać startą marchewkę i ciągle mieszać.
Następnie dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon.
Na koniec do ciasta dodajemy pokruszone orzechy włoskie, mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 60 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Smacznego ;)