Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki przepis na wilgotne ciasto marchewkowe z orzechami. Wystarczy wymieszać składniki w misce i przelać do formy. Cała blaszka znika już pierwszego dnia.
tortownica o średnicy 24 cm
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 273
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 191
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 25
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 176
Polecam.
Odsłon: 273
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 191
Składniki
Piekarnik nastaw na 170 stopni.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Orzechy przesyp do woreczka i rozgnieć przy użyciu wałka lub tłuczka.
W misce połącz wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i przyprawy.
Do osobnej miski wbij jajka i rozkłóć je widelcem, następnie wlej olej.
Suche składniki przesyp do mokrych. Ciasto dokładnie wymieszaj, żeby pozbyć się wszystkich grudek.
Do surowego ciasta dodaj startą marchewkę i pokruszone orzechy. Składniki wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy.
Ciasto marchewkowe z orzechami wstaw do piekarnika, piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
W miseczce połącz serek śmietankowy z miękkim masłem i płynnym miodem. Gotową polewą udekoruj przestudzone ciasto. Wypiek od góry udekoruj połamanymi orzechami i ziarnami.